Épületgépészeti kivitelezés 2.000 m2 felett.

 Karrierépítés 

  Ragadd meg a lehetőséget Te is!

 

 
 

Az ENSI-nél keményen dolgozunk, de nemcsak a munkáról szól az életünk :)

 

Megmutatjuk mi vár Rád, 
ha nálunk dolgozol.ENSI Iroda
--------------------
Groupama Aréna
1091 Budapest, Üllői út 129., 1. em.
 
Bejárat a Sajtó és a Bronz jobb között!


Telefon: +36 1 248-2199

 Fax: +36 1 248-2190

 
Kapcsolatfelvétel!

[PDF]

ENSI hírek, PROJEKT információk - 2017

Ez történt nálunk...

 

Az itt felsorolt hírek, rövid összefoglalók az ENSI Kft. által 2017-ben megnyert vagy sikeresen átadott épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak. Kitüntetésekről, elismerésekről is itt adunk hírt.

 

Korábbi évek: 2016, 2015, 2014, 2013, 2012

 

Újabb nívós díjban részesült a NOKIA Skypark Irodaház
2017. december 7.

Iroda kategóriában 1. helyezett lett a Futureal-csoport fejlesztésében megvalósult NOKIA Skypark. A díjat a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata ítélte oda.

 

Az Irodaépület az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards "Év projektje" díjat is elnyerte már. Örülünk, hogy az ENSI is hozzájárult a sikerhez!

 

 

Bokrétaünnep a TELEKOM székházán
2017. december 4.

Magyarország legnagyobb irodaháza elérte a legmagasabb pontját, szerkezetkész állapotban van! A 100.000 m2-es (3 szint mélygarázs, földszint + 8 emelet) irodaházban 58.000 m2 irodaterület, 300 fős konferenciaközpont, két étterem, konyha, kávézó, fitnesz központ, futópálya, 50 elektromos autótöltő, és még sok extra lesz!

 

Cégünk szépen halad az épületgépészeti munkálatokkal. Az irodaház tervezett átadása 2018 II. felében lesz.

 

 

Átadtuk a Váci Greens "D" épületét is!
2017. december 1.

A Váci Greens az egyik legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztés (7 épület, 135.000 m2 bérbe adható terület). "A+" kategóriás, BREEAM Excellent minősítésű épületei a modern megoldásoknak köszönhetően, rendkívül alacsony üzemeltetési költséggel működtethetők  majd. 

 

Cégünk jól teljesített az I. ütem legnagyobb, "B" épülettömbjének kivitelezésekor, így megnyerte, és december 1-én sikeresen átadta a "D" épületet is. 

 

 

Elindult a termelés a svájci Nestlé új gyárában
2017. november 10.

A Nestlé Közép-Európa legnagyobb állateledel gyárát adta át Bükön, amely világszinvonalú beruházás! Óriási ünnepséget tartottak, ahol látszott, hogy boldogok és rendkívül büszkék az új gyárra.

 

Az 5000 m2-es termelőüzem 20 milliárd forintból valósult meg. Kiemelkedő szigorúság és műszaki ellenőrzés jellemezte a kivitelezést, amelyben az ENSI ezúttal is, a Nestlénél immár harmadszorra is remekül helyt állt. Mi is büszkék vagyunk rá!

Nézze meg a videót!

 

 

Okos megoldások esztétikus kivitelezéssel
2017. október 25.

Cégünk jelenleg 15 kiemelt projekt kivitelezésén dolgozik. Jó néhány projektnél a tervezéssel is bennünket bíztak meg.

 

Íly módon egyre több lehetőségünk nyílik arra, hogy adott keretek között, a legjobb gépészeti megoldásokkal, szakszerű és esztétikus kivitelezéssel valósuljanak meg az ENSI által menedzselt projektek. És milyen egy esztétikus szigetelés nálunk? Nézze meg ezen a fotón >>>

 

 

Számunkra nincs lehetetlen!
2017. október 16.

Az épületek, a megrendelői igények és a lehetőségek sokszor nagy kreativitást igényelnek a gépészektől is.

 

Manapság sokszor a tetőn kerülnek elhelyezésre egészen nagyméretű és különleges gépészeti berendezések. Ezeknek a felemelése, elhelyezése speciális emelő és tartószerkezetet igényel, mint amit a képen láthatunk a KEROX sóskúti gyárának bővítésénél is.

 

 

Kívül-belül megújul egy budai belvárosi épület
2017. szeptember 20.

A Medve utca 25-29. „B" épülete irodaház lesz. Market Építő mint fővállalkozó, a 3500 m2-es, hat emeletes épületet a vasbetonszerkezetig bontotta le, hogy a mai igényeknek megfelelően alakíthassuk át. ENSI ma kezdi meg a munkát.

 

Az épületgépészeti megújítás során cégünk a fő automatikai berendezéseket (kazánok, folyadékhűtő és légkezelő rendszer) a tetőn helyezi el, amelyek a fűtő-hűtőköri szivattyúk és motoros szelepek vezérlését látják majd el. 

 

Átadtuk a NEXON új székházát - LEED gold minősítésű
2017. szeptember 18.

Pont egy éve volt a NEXON új székházának a bokréta avatója, ebben a hónapban pedig már költözhetnek a 8 emeletes, LEED gold minősítésű, modern, Váci úti irodaházukba.


Akadálymentesített, környezettudatos épület, ahol a jó térkihasználtság mellett a gazdaságos üzemeltetés kapott kiemelt szerepet. A Daikin VRV IV. generációs rendszerét építettük be, amelyről itt olvashat bővebben.

 

 

Gázgyár épül Gyöngyöshalásziban
2017. szeptember 1.

Az Apolló Gumigyár szomszédságában építi fel új gázgyárát az olasz tulajdonú, miskolci telephellyel rendelkező SIAD Hungary Kft., amely kilenc milliárd forintból valósul meg.

 

Az ipari gázok előállításával foglalkozó cég nemcsak az Apollót szolgálja majd ki, hanem más piacokon is értékesít.  A beruházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Kormány.

 

ENSI munkatársai napokon belül megkezdik a helyszíni munkát!

 

 

Az ElringKlinger a zöld technológiákra fókuszál 2017. augusztus 8.

A Kecskeméten működő német autóipari beszállító cég 10.600 m2-es új gyárában gépjárművek alkatrészeihez hővédőpaj-zsokat gyártanak majd. Egy 2.300 m2-es, két szintes irodaházzal és egy 4.700 m2-es raktárral is bővülnek.

 

Zöld technológia, magas minőségi elvárások, gyors kivitelezés jellemzi a projektet. Feladatunk: Fűtés, hűtés, komfort-technológiai hűtés, hűtőtornyok telepítése, légtechnika, rozsdamentes szerelés. 

 

 

"Nagy jelentőségű, jövőt építő beruházás" - ZF Hungária 2017. augusztus 1.

Örülhetnek az egriek, mert elindult a német ZF Hungária új, 40.000 m2-es gyárának a kivitelezése. A 100 millió eurós beruházás a régió legnagyobb volumenű és a legtöbb munkahelyet létesítő projektje, ahol nyolc fokozatú, világszinvonalú sebességváltókat gyártanak majd.

 

ENSI munkatársai szeptember végén kezdik a munkát, a tevezett átadás április vége. A teljes kivitelezési idő kb. egy év lesz erre az óriás beruházásra.

 

 

Duna-parti luxushotel ****
2017. július 25.

Az egykori Kisgazdapárt székháza már csak a múlté. A helyén épül a 82 szobás, 12 apartmanos, négycsillagos luxushotel étteremmel, wellnessel, mélygarázzsal. 150-200 fős, osztható konferenciatermet is terveztek.

 

Cégünk már dolgozik a projekten. A Belgrád-rakparti új szálloda megnyitását 2018. első negyedévére tervezik.

 

 

Tudósok számára építettük...
2017. július 10.

Egy speciális épület, sok egyedi megoldással - MTA-bunker.


Több tucat légkezelő, kültéri és beltéri hűtőgép, kazán összehangolt működése biztosítja a zavartalan és szünetmentes működést. Ennek volumenét jól érzékelteti, hogy a légtechnikai rendszer kivitelezése során a beszállító gyár éves kapacitásának 90%-át gyakorlatilag ez a projekt kötötte le! Bővebben...

 

 

Köszönjük a bizalmat! 2017. július 4.

Az ENSI munkája évek óta korántsem "csak" a kivitelezésről szól. Egyre inkább számítanak a szakértelmünkre, megbízhatóságunkra minden területen.

 

Tervező irodánk sorra nyeri el az új projektek komplett gépészeti tervezését, a legnagyobb, legbonyolultabb munkáknál is számítanak ránk. Szakszervizünk nemcsak megnyeri az elkészült projektek után a karbantartási szerződéseket, de ügyfeleink rendre meg is újítják azokat. Létszámilag cégcsoportunk megközelíti a 100 főt.

 

 

Átadták Európa első alumínium italdobozgyárát
2017. június 30.

Június utolsó napján, ünnepélyes keretek között adták át a Hell csoport legújabb, 30 milliárd Ft-ból és rekordsebességgel megvalósult, szikszói alumínium italdobozgyárát.


Cégünk teljeskörű épületgépészeti rendszerei szolgálják ki ezt a hatalmas, 42.000 m2-es alapterületű gyárat.  A beruházó minden tekintetben a legmodernebb és a leghatékonyabb technológiát támogatta.

 

 

Újabb gyárral bővíti termelő kapacitását a Mapei
2017. június 19.

A Mapei csoport 81 leányvállalatból és 70 gyártóegységből áll. A sóskúti Ipari Parkban felépülő, bővülő új gyárral megduplázódik a raktárkapacitása is, de korszerűsítik és kibővítik az üzem szociális helyiségeit is, étkezőt, konditermet, öltözőket, kerékpár- és motorkerékpár-tárolót is kialakítanak.

 

A májusi alapkőletétele után, már javában zajlik a munka, hiszen cégünk éppen a lemezalatti szerelést végzi. 

 

 

Befejeződött a Thyssenkrupp hatalmas beruházása
2017. június 14.

Jászfényszarun épült fel a német autóipari konszern, a Thyssenkrupp második, óriási méretű, 31.700 m2-es gyárkomplexuma, amely több épületből áll: 2 gyártó-csarnokból - az egyik speciális vezérműtengelyek, a másik a okos kormányrendszerek gyártására -, egy tesztépületből, egy szociális épületből és egy porta-őrházból.

 

A kivitelezésre a német igényesség, a német minőség volt jellemző. A beruházás összes költsége 33,5 milliárd Ft volt.

 

 

Váci Greens "B" épülettömb után megnyertük a "D"-t is!
2017. június 6.

A Váci Greens Irodakomplexum az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlan-beruházás. A fejlesztést az Atenor Group finanszírozza.

 

A hét irodaépület és kereskedelmi egységből álló épületkomplexumból az A, B, C épület már felépült, amelyből cégünk a legnagyobb, B irodatömb gépészeti kivitelezését végezte. Ezúttal megnyertük a D irodatömböt is, amelyen már dolgozunk.

 

 

ELI Lézerkutató - "mellyel Európa felzárkózik a világhoz."
2017. május 24.

Május 23-án átadták! "A kutatóközpont nem olyan fejlesztés, mellyel felzárkózhatunk Európához, hanem olyan, mellyel Európa felzárkózik a világhoz."

 

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ebben a projektben az épületgépészet és a technológiai szerelés terén főszerepet kaptunk és sikeresen teljesítettünk. Igen speciális projekt volt! További információ az ELI Alps hivatalos weboldaláról és sajtóhírek alapján. Bővebben 1, 2

Fotó: Lendvai Balázs

 

 

Ma avatták a NOKIA új székházát, a Nokia Skyparkot
2017. május 9.

A több mint 75 millió euró beruházási költségű irodaház alapterülete 32.000 m2 a mélygarázzsal együtt, ahol kétszintes lobby, konferenciaközpont, kávézó, étterem, óvoda is helyet kapott.

 

A három szárnyú, modern irodaház a legkorszerűbb technológiákkal, környezetbarát megoldásaival, speciális, energiatakarékos gépészeti rendszerével kiemelkedik az irodapiacon. BREEAM Very Good minősítést szerzett! Bővebben...

Fotó forrása: Portfolio.hu

 

 

Ismét "nívós" kitüntetésben részesültünk 2017. május 3.

A miskolci TAKATA Gyártóüzem és Logisztikai Központ Ipari és energetikai építménykategóriában Építőipari Nívódíjat kapott a létesítmény színvonalas megvalósításáért.

 

Az év (2014) legnagyobb és legértékesebb ipari beruházásaként emlegetett épületegyüttes megvalósításáért 2017. április 28.-án vehettük át az emlékplakettet és az oklevelet. Tovább...

 

 

Az ALUKOV új üzemével megduplázza a termelést 2017. április 29.

Bátonyterenyén,  ALUKOV újabb üzemcsarnokkal bővült, amelyben medencefedő szerkezetek gyártását végzik.

 

A csarnok fűtését 4db 20 kW gázüzemű hőlégfúvó biztosítja, össz. fűtési teljesítménye 80kW. A nagy belmagasságból adódóan, a légrétegződést 4db 10.000 km/órás leszorító ventilátorral gátoljuk meg. Ezen felül, tüzivíz hálózat, esővíz elvezető rendszer, sűrítettlevegő hálózat került kiépítésre. A kivitelezési idő 3 hónap volt.

 

 

MCS Vágóhíd - a régió legmodernebb sertésfeldolgozója
2017. április 26.

Április 25-én hivatalosan is átadták az MCS Vágóhíd Zrt. új sertésvágó-, csontozó, daraboló és csomagoló üzemét Mohácson, amely ezennel Közép-Európa legmodernebb sertésfeldolgozója lett.  Az új üzem alapterülete 26.847 m2. A teljes beruházás költsége 21 Mrd Ft volt, a tervezés és kivitelezés összesen négy évet vett igénybe.

 

A Mohácsi Vágóhíd ezúttal is egy sikeres ENSI-Market együttműködés, kivitelezés eredményeként valósult meg.

Videó és fotógaléria - nézze meg!

Fotó forrása: mfor.hu

 

 

BSZL - Környezettudatos raktár Magyarországon - először!
2017. április 22.

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt-nek újabb raktárat adtunk át, amely kiszolgáló helyiségekkel együtt 7.300 m2.

 

Energiahatékonysága BREEAM minősítésű! A kiszolgáló helyiségek hűtés-fűtése split klímával történik. A raktár 1/3-a hűtött raktár, ahol páratartalmat és hőmérsékletet is szabályozunk. Speciális Kültéri egységek biztosítják a hűtési energiát a beltéri egységekhez. Összteljesítmény 158kW. A többi raktárterületen gázos termoventilátorokkal temperálunk.

 

 

Az "L2" a BILK legújabb épülete - sprinklerezett magasraktár
2017. április 10.
2004. óta ez már a 10. épület, amelynek kivitelezését cégünk végzi a BILK Logisztikai Központnak épít. A soroksári raktárváros legújabb létesítménye 1239 Budapest, Európa u. 12. szám alatti, 9.100 m2-es, 12,2 m  belmagasságú, sprinklerezett magasraktár, emeleti irodai területekkel, szociális blokkokkal, étkezővel.

 

A decemberben induló projektet át is adtuk már.

 

 

"FTC Stadiontúra" a BME szakmérnökei számára
2017. április 4.

Az ENSI Nyílt Napon a jövő energetikusai és épületgépész mérnökei személyesen találkozhattak a Groupama Aréna gépészeti kivitelezéséért felelős projektvezetőjével és a minőségbiztosítási igazgatóval, akik nemcsak meséltek, de kérdezni is lehetett őket.

 

Az élményszerzésen túl, szakmáztunk is egy kicsit, ahol természetesen a főszerep a gépészeté volt, de a fiatal hallgatókat minden érdekelte. Nézze meg a fotókat!

 

 

A Magyar TELEKOM új székháza lesz a legnagyobb!
2017. február 21.

A Magyar Telekom új székháza hazánk eddigi legnagyobb – 58.000 m2-es -, egy épülettömbben megvalósuló irodaháza lesz, amely kb. 50 Mrd Ft-os beruházás. Nem csak a mérete miatt kerül a LEG-ek közé, hanem ez lesz az egyik leginnovatívabb, a leggazdaságosabban működtethető irodaház is.

 

Cégünk nyerte el ennek a hatalmas és rendkívüli megoldásokban bővelkedő projektnek az energetikai és épületgépészeti kivitelezését. Bővebben...

Fotó forrása: http://magyarepitok.hu

 

 

Már épül a Clark Hotel**** a Lánchíd budai hídfőjénél
2017. február 14.

Különleges helyszín, páratlan megoldásokkal! A 25 éve üresen álló Clark Ádám téren beépül a negyedkörcikk formájú, mindössze 677 m2–es foghíjtelek. A "designhotel"  br. szintterülete 3.713 m2: 3 pinceszint, fsz, 7 emelet és tetőtér. 86 szobájával, nagyjából 3 Mrd Ft-ból valósul meg.

 

Erre a feladatra nem sokan vállalkoznának. Cégünk nemcsak a kiviteli tervekre, hanem a komplex kivitelezésre is elfogadta a megbízást - 2017 novemberi átadással.

 

 

Ongropack Kft. - bérüzem helyett saját tulajdonban gyárt 2017. február 6.

A kazincbarcikai székhelyű ONGROPACK Kft. műanyagipari termékek gyártásával foglalkozik. Az eddigi bérüzemben folytatott tevékenységét hamarosan egy zöldmezős beruházás keretében megvalósuló, saját tulajdonú, új műanyag-feldolgozó üzembe helyezi át.

 

Cégünk az új fólia és keményfólia üzem, valamint a lemezcsarnok épületgépészeti kivitelezésére kapott megbízást. Megvalósulás: 2017. II-III. negyedévében. 

 

 

Harmadszor is az ENSI-t választotta a Nestlé

2017. január 20.

A svájciak ezúttal is kiemelkedő és gyors munkát várnak tőlünk Bükön: 5 hónap van a teljes kivitelezésre (33.000 m2). A fejlesztéssel egy alutasakos állateledel gyártó üzemrész, csomagoló üzem, új porta és mérlegépület jön létre.  A teljes beruházás  értéke mintegy 20 Mrd Ft!


Az új beruházással a büki gyár a Nestlé legnagyobb és legjelentősebb európai állateledel gyártó központjává válik.

 

 

NIPÜF - Újabb raktárcsarnok épül Pátyon 2017. január 17.

Újabb logisztikai központ kivitelezésében veszünk részt. A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) ipari park céljára kijelölt ingatlanokat fejleszt és üzemeltet. Ezúttal Pátyon létesít új, egyszintes, 16.000 m2-es csarnoképületet földszinti belső irodaterülettel és félemelettel.

 

A raktározási célt szolgáló létesítmény kivitelezésére néhány hónapunk lesz csupán. 

 

 

A bátonyterenyei ALUKOV tovább bővíti a gyárát  2017. január 15.

A medence és teraszfedéssel foglalkozó Alukov legújabb gyártócsarnokát is az ENSI-re bízta, amelyre három hónap áll a rendelkezésünkre.

 

A csarnok fűtését gázüzemű hőlégbefúvók biztosítják, a magas belmagasságból adódóan, a légrétegződést leszorító ventillátorokkal gátoljuk meg. Tüzivíz hálózat, esővíz elvezető rendszer, valamint a gyár üzemszerű működését elősegítő sűrítettlevegő hálózat kerül kiépítésre.

 

 

Váci út 17. (V17) – High-Tech irodaház 2017. január 11.

Sikeresen átadtuk és lezártuk Budapesten, a Lehel piac mellett megépült Váci út legújabb "zöld" irodaházát. A V17 az elérhető legmagasabb műszaki tartalommal megvalósuló, high-tech irodaház, A+ besorolással.

 

A hét emeletes épület mintegy 10.800 m2-en várja bérlőit. A környezettudatos megoldásoknak köszönhetően a V17 funkcionális és költséghatékony működést tesz lehetővé.

 

       ENSI Épületgépészeti, Technológiai és Energetikai Kivitelező Kft.


Szolgáltatásaink


 • Igények felmérése, ajánlatadás
 • Épületgépészeti tervezés
 • Üzemviteli és energetikai tanácsadás
 • Épületgépészeti rendszerek komplett kivitelezése
 • Ipari termelő technológiák telepítése
 • Energetikai, üzemviteli projektek teljes körű kivitelezése
 • Épületgépészeti berendezések beszerzése
 • Épületgépészeti műszaki ellenőrzés
 • Épületgépészeti engedélyeztetések
 • Szerviz és karbantartás

 

Specialitásaink


 • Ipari létesítmények
 • Energetikai beruházások
 • Irodaházak, irodaépületek
 • Kereskedelmi létesítmények
 • Sportlétesítmények
 • Egyéb, speciális épületek épületgépészeti megvalósítása:
  szállodák, követségek és kereskedelmi képviseletek, nagykonyhák,
  filmstúdiók, zenei központ stb. 

Megbízóink - Partnereink


 • Építőipari fővállalkozók
 • Ingatlanfejlesztők
 • Ipari megrendelők


Országok, ahol vállalkozunk 


 • Magyarország
 • Oroszország
 • Lengyelország
 • Németország

 

 

Értékeink - törekvéseink


 • Minőség
 • Megbízhatóság
 • Eredményesség
 • Emberi kapcsolatok
 • Csapatmunka -
  mérnöki, emberi nézőpontokkal

      


        Elkötelezettség az élvonalban.  

   

     Elérhetőségeink


    Irodánk címe:    

    ENSI Kft.

    Groupama Aréna
    1091 - Budapest,
    Üllői út 129., I. emelet
    

    Telefon:  +36 1 248-2199
    Fax:         +36 1 248-2190

   
   
Itt írjon nekünk!

 

            

        ENSI Kft. - Minőségbiztosítási rendszerek: MSZ EN ISO 9001:2008/2015. november ; MSZ EN ISO 14001:2004/2017. november 

        Innovatív megoldások: Tisztatér-technológiát kiszolgáló, valamint környezettudatos és energiatakarékos épületgépészeti rendszerek tervezése és megvalósítása.
        Minden, ami épületgépészet:
hűtés, fűtés, légtechnika, klímatizálás, sűrített levegő, víz, csatorna, gáz, tüzivíz, esőztető rendszerek, tűzvédelem, sprinkler
      rendszer, gépészeti hőszigetelés, épületfelügyelet.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk